Kolumne

Strateškemu svetu za digitalizacijo ne bo zmanjkalo dela

26.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Digitalizacija je kot cepljenje. Lahko pride prav, ampak nikoli ne veš. Imajo jo za lifestyle in zato za nekaj, kar ni nujno.

Podpiram in podravljam ustanovitev tako imenovanega Strateškega sveta za digitalizacijo in vsem članom želim veliko uspešnega dela. Še posebej na tistih področjih, ki jih nezainteresirani in nehvaležni, na analogno pešačenje navajeni in do digitalnega skeptični v vsakdanjem življenju sploh opažajo in sprejemajo.

Dejstvo je, da je digitalizacija v zadnjem letu dni po sili pandemičnih razmer napredovala bolj, kot bi si to želeli celo bolj napredni in tega že od prej navajeni državljani.

Dejstvo pa je tudi, da digitalizacija ni nekaj samoumevnega in da zato prehiteva slovensko demografijo in način življenja. Pa še v tem je problem, da je digitalizacija z življenjskega, gospodinjskega stališča za nekatere samo opcija, ki nam jo oblast poskuša vsiliti.

Digitalizacija je nekaj takega kot cepljenje. Lahko pride prav, ampak nikoli ne veš. Digitalizacija je v bistvu lifestyle in kot taka velja za nekaj, kar ni nujno in tudi ne vedno praktično.

Nimam veliko razumevanja...

“NLB je redefinirala mobilno bančništvo. Lansirali so storitev pisarniškega von-vagna, ki glumi bančno poslovalnico v krajih, kjer je ni — oz. kjer so jo zaprli.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE