Kolumne

Stop manipulacijam? Jaz sem za. Podpiram. Ker nisem od včeraj.

10.8.2020 / 06:10 Komentiraj
Manipulacija je samo hashtag. Ker se prostor svobode izražanja oži, ne širi. Ker so mnoge stvari prepovedane ali nezaželene.

Stop manipulacijam? Jaz sem za. Podpiram. S hashtagom ali brez. Ideja v. d. direktorja Urada vlade za komuniciranje je genialna. Le kaj bi lahko šlo narobe, če bi vsak, ki v na televiziji, v časopisu ali na internetu — ali za dobro vago tudi na sodišču — naleti na »očitno in brezsramno« manipulacijo, to tudi jasno in glasno denunciral?

Sramotilni steber rabimo. Z imeni in priimki, pa z davčnimi številkami in drugimi osebnimi podatki. Sproti updatan seznam sranja, ki brbota v medijskih greznicah, in seznam istih, ki so ta drek zamešali. The best of. Kako sicer spametovati te manipulatorje? Kako sicer dotično pravno osebo izbrisati iz razvida medijev?

Oh, pa saj tak sramotilni steber že imamo. Ker kaj pa so danes mediji drugega kot sramotilni steber? Ali kvečjemu zid objokovanja?

Kaj je sploh manipulacija? Je za zanesljivo definicijo ali če hočete diagnozo manipuliranja potreben zlohoten naklep? Je manipulacija vedno premeditirana? Ali pa je lahko samo neljuba...

»You stupid idiot, what the hell were you thinking?« — Naslovnica zbirke esejev Vamps & Tramps profesorice Camille Paglia.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE