Kulumne
#korona #ukrepi
Štejejo samo rezultati. In pri koroni jih imamo. Pa še kakšne! Napačne!
Logo 18.10.2020 / 06.10

Naša svoboda pomeni manj svobode za vlado. Manj manevrskega prostora za mahinacije. Mi pa smo se po neumnosti sami zaprli.

»Spomladi še niste poznali nikogar, ki bi zbolel. Danes sta v povprečju v vsakem večjem slovenskem stanovanjskem bloku že vsaj dva okužena.«

Zanima me, ali bodo pozivi zdravnikov, medicinskih sester in drugega zdravstvenega osebja k spoštovanju ukrepov proti širitvi koronavirusa spreobrnili katerega od tistih skeptikov, ki pametujejo — odkar korona vlada svetu —, da gre samo za zaroto in da koronavirusa sploh ni. Če že je, pa vse skupaj ni nič drugega kot vrsta gripe … So vsi zdravniki v Sloveniji — in na svetu —, ki nas v svojih medijskih nastopih dobesedno moledujejo, naj se končno ozavestimo, res del globalne zarote proti civilizaciji? So se tako kot politiki tega sveta, ki po defaultu manipulirajo z ljudstvom, tudi zdravniki odločili, da jim bodo držali štango in skupaj zavladali narodom?
Ah, dajte no!
Če ste prej slepo verjeli, da je kovid izmišljotina, ker so o njej govorili samo politiki in člani strokovnih komisij, bi v teh dneh, ko številke norijo, morali spregledati resnico tudi vi. Če je niste, ste slepi ali zavedeni ali neresni in neodgovorni.

Pa če verjamete ali ne …

Spomladi še niste poznali nikogar, ki bi zbolel. Danes sta v povprečju v vsakem večjem slovenskem stanovanjskem bloku že vsaj dva okužena. Če bo šlo tako naprej, bomo v novembru iskali zdrave, ne bolnih.
Zdaj ko ste s svojim zavračanjem dejstev dosegli, da moramo nositi maske vsi in povsod; da gostinci in lastniki fitnesov ponovno zapirajo svoja dejavnosti, nekateri za vedno; da bodo frizerji polovico delovnega časa sedeli v salonih brez plačila, saj za čakanje, da stranki prime barva, ne dobi plačila, naslednja stranka pa ne sme v salon; ko tudi sami morda kalkulirate, kako obiskati ostarele starše, ki vam niso pravi čas poslali formalnega dovoljenja za obiskovanje in živijo v drugi regiji; ko smo zdravstveni sistem pripeljali na rob in ogrozili številne bolnike z drugimi zdravstvenimi težavami; in ko smo resnično izgubili svobodo … — zdaj boste pa morda le razmislili o tem, da je stanje resno. Pa če verjamete ali ne.

Kaj vse se valja po spletu

Po spletu se valja vse polno nesnage v obliki stališč, pisem in izjav različnih avtorjev, ki hujskajo svet proti tej zlobni, neresnični, neobstoječi bolezni, ki da je ena sama zarota. Eden od njih je moral svojo izjavo celo prebrati, ker je očitno ni znal na pamet. Med temi se najdejo tudi zdravniki.
Za nas, laike, ki si želimo jasno, nedvoumno sliko, predvsem pa tudi varnost in stabilnost, je nestrinjanje stroke še najbolj moteče. A to ni nekaj, česar ne bi bili vajeni. Je ni dejavnosti, v kateri bi vsi strokovnjaki mislili ali ravnali enako.
Le poglejmo pravnike. Isti pravni zaplet, štirje pravniki, pet stališč – stara pravniška šala. Ali finančniki: eden bi slabo poslovanje reševal s krediti, drugi z inovacijami, managerji bi rast podjetja gradili na prevzemih, njihovi lastniki pa raje na organskem razvoju … 
Kakorkoli že razmišljamo, pravniški kejs je treba dobiti, slabo poslovanje se mora izboljšati, podjetje mora rasti. Na koncu štejejo samo rezultati.
In pri koroni jih imamo. Pa še kakšne! Napačne.

Nejeverneži in hujskači

Ker virus ne preskakuje samo na tiste nejeverneže in hujskače, ki ne nosijo mask — kar bi bilo sicer edino pravično —, se nehajmo prepucavati glede tega, ali korona je ali ni. Raje si nadenimo maske, opustimo družabne aktivnosti in pregurajmo teh nekaj tednov, da si življenje vsaj približno vrnemo v normalo.
Ves čas se pritožujemo, da vlada izkorišča virus za interese svojih ožjih privržencev. Še najbolje ji gre to od rok takrat, ko smo državljani zaprti doma. 
Naša svoboda pomeni manj svobode za vlado. Več ko je imamo, manj manevrskega prostora je za mahinacije vlade. Mi pa smo se po neumnosti sami zaprli.

NAROČI SE
#korona #ukrepi
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke