Kolumne

Šteje samo spektakel

6.11.2020 / 05:10 Komentiraj
Kandidatoma bi človek privoščil, da uživata zasluženo starost. Ker bosta razen izkušenj težko dala Američanom še kaj več.

Mislim, da ne bom preveč patetična, če rečem, da se svet sooča z eno najhuših kriz solidarnosti in odgovornosti, kar smo jih v zadnjem stoletju doživeli. In da gre za vojno z najmanjšim, a najmočnejšim sovražnikom doslej — z virusom. Niti ne bom preveč patetična, če napišem, da smo končno spoznali, da se moramo vsi začeti ukvarjati s seboj in s svojo državo. Ukvarjati se s solidarnostjo v lokalnem in nacionalnem okolju. Ukvarjati se s tem, na kar imamo vpliv in od česar je odvisno naše lastno bivanje in bivanje naše okolice.

Pa vendar je globalni medijski spektakel spet odložil vse te lepe misli. 

Ko to pišem, še nimamo končnih rezultatov predsedniških volitev v ZDA. A to niti ni pomembno. ZDA so svetovna velesila in globalen. Zato so skoraj vsake predsedniške volitve v ZDA teater. Spektakel izjemnih razsežnosti.

In ko že mislimo, da nam z usihanjem pomena televizije, radia in tiska ves ta pomp ne bo prišel do živega, jim spet uspe.

1787

Politični...

»Čeprav je marsikaj za nas veliko bolj pomembno od tega, kdo bo zasedel ovalno pisarno — kjer se je v preteklosti dogajalo že marsikaj —, nas ta šov pritegne.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE