Kolumne

Štefanec je »skrajno razočaran«, da ni predlagan? Verjetno edini.

12.1.2020 / 06:10 Komentiraj
Mandat aktualnega predsednika je bil popoln polom. KPK je zaradi notranjih škandalov in spodrsljajev izgubila svoj ugled.

V tem trenutku še vedno aktualni predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Boris Štefanec je »skrajno razočaran«, da ga izbirna komisija ni uvrstila med primerne kandidate za nov mandat na čelu KPK. Verjetno je eden redkih v državi, ki je razočaran. Državljani nismo — to si upam verjeti v imenu množic.

Boris Štefanec je četrti predsednik KPK. Če ste slučajno pozabili: prvi je bil Boštjan Penko, za njim Drago Kos, potem pa Goran Klemenčič. V času Štefanečevih predhodnikov smo vendarle bolj čutili družbeno vlogo KPK in gojili upanje, da njeno delo ima smisel, da korupciji vendarle strižemo peruti, da so lumpi hitreje razkrinkani in da je razkrinkanih tudi vedno več. Četudi sama komisija niti takrat ni imela — kot jih danes nima — možnosti sankcioniranja.

Nihče od predhodnih predsednikov ni bil brezmadežen. Vsakomur bi lahko očitali napake, nenavadne odločitve, celo politično pristranskost. Toda mandat predsednika Štefaneca je

»Noben predsednik KPK ni bil brezmadežen. Vsakomur bi lahko nenavadne odločitve, celo politično pristranskost. Toda Štefanečev mandat je bil popoln polom.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE