Kolumne

Ste okrasili smrečico za ta svet ali za digitalnega?

17.12.2021 / 05:10 Komentiraj
Svoj fizični svet reguliramo, medtem kot digitalnega — ki nas vedno bolj določa — prepuščamo delovanju tehnoloških velikanov.

V precej pandemičnem stanju zapiramo leto 2021 in počasi razmišljamo o obračunu. Konci koledarskega leta so namenjeni premislekom o uresničenih načrtih in novoletnim zaobljubam, ki bodo preživele nekaj tednov. Med potrošniško evforijo in ob izjemnem stokanju, ker ne moremo na kuhano vino, se zdi, da se v Sloveniji še kar naprej ukvarjamo samo s korono in političnim prerekanjem. No, nekaj prisiljenih nasmehov in delovne vneme zasledimo pri “novih” političnih akterjih, ki obljubljajo nove poglede, nove načine dela, nove sanje … Toda v glavnem je videti, kot da se je v zadnjem letu in pol čas ustavil.

Toda iztekajoče se leto prinaša ali odnaša še marsikaj drugega, kar bo morda bolj zaznamovalo naša življenja kot pa politika in virus, s katerim bi se že zdavnaj morali sprijazniti in se naučiti tudi z njim živeti.

Digitalni odtisi

Razprave o cepljenjih, ukrepih in mutacijah niso več atraktivne, niti ne prinašajo posebnega razsvetljenja tistim, ki se le...

”Zato ob novoletnih zaobljubah razmislimo tudi o tem, v kolikšni meri je nanje vplival naš najljubši influencer — in ali smo božično smreko okrasili za ta svet ali za digitalnega.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE