Kolumne

Stavkajoči so do Grah Whatmougha še preveč prizanesljivi

28.9.2022 / 00:00 Komentiraj
Čestitke tudi stavkokazom. Predložili so dokaz, da si javno RTV predstavljajo kot privatni desničarski strankarski servis.

Sem v tujini in ponedeljkove stavke na TVS nisem mogla spremljati v živo. A moram povedati, da me je najava stavke z zatemnjenimi ekrani razveselila. Končno stavka, kakršna bi morala biti, sem si mislila. Seveda pa me po drugi strani ni presenetilo, da so stavkokazi vendarle izpeljali Dnevnik in Odmeve. O porazni kvaliteti obeh oddaj se lahko vsak Slovenec prepriča v arhivu TVS.

Dnevnik je bil vsebinska in kadrovska replika domnevno informativnih oddaj na privatnih TV programih slovenske politične desnice. Odmevov pa ni mogel rešiti niti navidez kritični pristop Rosvite Pesek. Ki se je zelo trudila stvar izpeljati profesionalno. Kar pa oddaje ni obvarovalo pred tem, da se je prelevila v politično propagandno oddajo Andreja Grah Whatmougha. Zakaj se je to zgodilo, lahko le ugibamo. Morda je Peskovo izdalo bitje njenega srca. Za koga oziroma za kaj bije, vemo.

Ko profesionalnosti ni

Kar me osebno sicer ne moti. Sama gledam Odmeve neglede na to, ali jih vodi ona ali katerikoli...

”Dejstvo je, da je vsak stavek Grah Whatmougha živ dokaz za pravilnost zahteve stavkajočih, da mora odstopiti.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE