Kolumne

Stariji vodnik 1. klase go home. Spizdi al neki.

6.7.2021 / 06:05 Komentiraj
Ne bom več hodil na volitve, referendume. Ne bom se več prepiral na družbenih omrežjih. Jebite se vi in vaši povojni poboji.

Najboljša družbena ureditev je diktatura. Vsaj na papirju. V diktaturi točno veš, kaj je dovoljeno in kaj ni. Težava je samo v tem, da diktator na oblasti ne sme biti sociopat — kar pa največkrat je.

Potem nam ostane še socializem. No, tudi to smo poskusili. Hvala, ne, ne.

Okej, pa naj bo demokracija. A tudi tu se zatakne. V demokraciji ima vsak še tako zabit osebek pravico do mnenja in volilni glas — in kot po nekem naključju ravno ti najraje hodijo volit.

Pa te jebene pravice. Niti prdnit ne smeš več, ne da bi komu kratil pravice. Če spijem pomarančni sok, sem že prizadel društvo za zaščito agrumov pred nasiljem. Kako naj vlada dela, če lahko vsak, ki ima pet minut prostega časa, organizira referendum in povzroči, da zakon pade? Ali nismo izvolili predstavnikov ljudstva, da se ukvarjajo s sprejemanjem zakonov? Ali ni to njihov dobro plačan job?

Bog mi odpusti ta greh

Dejstvo je, da sem bil svetovnonazorsko vedno bolj na levi. Ampak kot je nekdo rekel: bedak...

“Valjda, malo vojaških scen na začetku je moralo bit, saj je naš PV vendarle stariji vodnik 1. klase, drugače je bilo pa kar okej.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE