Kolumne

Srečko Kosovel: »Milijoni umirajo, a Evropa laže. Rušiti, rušiti, rušiti!«

29.6.2022 / 06:10 Komentiraj
Države nekdanje YU nimajo nič, kar bi zanimalo EU. Če bi jih Rusija napadla, pa bi EU takoj pokazala interes za njihov vstop.

Nisem pozabila: obljubila sem, da bom danes pisala o cenzuri v današnji Sloveniji. A sta se vmes zgodili dve stvari: proslava dneva državnosti in evropska razprava o tem, komu prižgati zeleno luč za vstop v EU.

Kar zadeva to drugo, so se vsi, ki so od EU pričakovali socialnost, objektivnost, nepristranskost in kar je še podobnih stvari, ušteli. EU se je znova pokazala kot politična tvorba, ki skrbi samo za interese zahodnega kapitala, za vse druge pa tako in toliko, kakor in kolikor ustreza temu kapitalu. Zato tudi zelena luč Ukrajini za vstop v EU.

Po drugi strani pa nobenega napredka pri vstopu v EU za Makedonijo, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Albanijo. Nauk je jasen: države, ki so se podredile zahtevam EU in izvedle vrsto »reform« — ki brez izjeme vodijo v samokolonizacijo, s katere izvedbo EU pogojuje vstop novih držav —, so izvisele. Hkrati pa je čakalno vrsto brez izpolnjevanja pogojev preskočila Ukrajina.

Zveza neenakopravnih držav

Kako porazno je ta gesta...

»Kosovel namesto narodnjakov na proslavi, to je že sprememba na bolje.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE