Revija

Sreča v nesreči: COVID-19 je dobra popotnica za digitalno preobrazbo družbe

2.4.2020 / 06:10 Komentiraj
Dolgo smo stagnirali. Ni šlo za neznanje, ampak za ignoriranje pomembnosti digitalizacije. Toda ljudje se zdaj znajdejo.

Priča smo največjemu globalnemu eksperimentu dela od doma. Pandemija korona virusa je prisilila podjetja, javno upravo in šole, da spodbujajo delo in izobraževanje od doma. Uporaba spletnih izobraževalnih platform, sporočilnih sistemov in videokonferenčnih orodij se hitro veča. Ker so ljudje več doma, narašča tudi uporaba medijskih vsebin, zlasti pretočnih, in igranje spletnih iger. Zaradi tega so spletne aplikacije in platforme vse bolj obremenjene, močno se je povečal tudi internetni promet. 

Preobremenjenost interneta

Povsod, kjer so zaradi pandemije uvedli omejitve gibanja, se srečujejo s preobremenjenostjo internetnih omrežij. Obseg internetnega prometa se je od izbruha korona virusa povprečno povečal za 30% do 60%. Običajne vršne obremenitve so se raztegnile čez ves dan. Mnogi se sprašujejo, ali lahko zaradi silovitega povečanja prometa pride do kolapsa interneta.

Ponudniki ključne internetne infrastrukture doslej niso poročali o večjih težavah. Po...

»Ni sprejemljivo, da se v kriznih razmerah povečujejo razlike med otroki in da tisti iz socialno šibkejših družin nimajo enakih možnosti za delo od doma.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE