Revija

Squid Game: Zmagovalec je v bistvu preživeli poraženec

4.11.2021 / 05:05 Komentiraj
Battle Royale sreča južnokorejsko stvarnost in gledljivo kritiko politične ekonomije. Če bi izbira obstajala, je ne bi bilo.

Avtor ima bolj ali manj utemeljene razloge, da se ne želi podpisati s pravim imenom. Uredništvo to izjemoma sprejema in prosi za razumevanje. Anonimni kritik bo v prihodnje s filmskimi kritikami še naprej sodeloval na Fokuspokusu.


Serija Squid game je svetovni hit. Socialna omrežja so je polna, o njej pa se razpisujejo tudi vse velike medijske hiše. S 117 milijoni ogledov zaseda mesto najbolj gledanega šova na Netflixu, že kmalu pa lahko postane najbolj gledana serija vseh časov. Z izjemo Igre prestolov — ki pa je prepoznavnost gradila postopoma —, težko najdemo nadaljevanko, ki bi na globalni ravni požela toliko pozornosti. 

Podatek, da gre za južnokorejsko produkcijo, bi morda koga dodatno presenetil, a ga ne bi smel. Vsaj od predlanskoletnega best picture filmskega hita

“Sistem, ki deluje po izključno denarnem principu, je posameznike reprogramiral do te mere, da v svoje kalkulacije niso zmožni vračunati nič, kar bi bilo onkraj tega.” — [Fotografija: Netflix]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE