Kolumne

Športniki so vredni svojega denarja. Naša zabava ni toliko vredna.

15.6.2021 / 06:10 Komentiraj
Dvanajst mesecev nogometa brez pravega odmora pusti na športniku posledice — in Eriksen je žrtev tega. Na srečo zaenkrat edina.

V petek se je začelo evropsko prvenstvo v nogometu, ki bi moralo biti že lani, vendar je bilo zaradi pandemije prestavljeno. Že dv soboto pa smo bili skoraj priča katastrofi: med tekmo Danska–Finska se kot pokošen zgrudil danski zvezdnik Christian Eriksen zaradi srčnega zastoja.

Eriksena poznam, saj spremljam Premier League, kjer je vrsto let nastopal za londonski Tottenham, preden je leta 2019 prestopil v milanski Inter.

Mediji, ki jim etika in morala že dolgo ne pomenita nič, so seveda hoteli vse skupaj posneti, vendar so reprezentati Danske sklenili obroč okrog nesrečnega Eriksena in preprečili snemanje njegovega reševanja. Svoje so pristavili še antivakserji, ki so na družabna omrežja skoraj nemudoma lansirali laž, da se je onesvestil zato, ker je bil cepljen proti kovidu.

Prej sem jih imel samo za neumne, jih zdaj iz vsega srca preziram.

Nogometaši na tekmo pretečejo med 9 in 13 kilometri in pri tem tudi brcajo, skačejo … Po tekmah so tako utrujeni, da...

“Antivakserji so lansirali laž, da se je onesvestil zato, ker je bil cepljen proti kovidu. Prej sem jih imel samo za neumne, jih zdaj iz vsega srca preziram.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE