Kolumne

Športni navijači in glasbeni fani: Ista bolezen, druga diagnoza

3.8.2021 / 06:05 Komentiraj
Kupiš samo še karte in rezerviraš hotel. Zjebal si si budžet za šest mescev, ampak kar je, je. Familija bo pač na makaronih.

Olimpijske igre v Tokiu potekajo letos zaradi kovida brez gledalcev. Če bi bila publika dovoljena, pa bi se tja verjetno odpravilo nemalo Slovencev. Glede na neverjetne uspehe Pogačarja in Rogliča najbrž zlasti na kolesarske dirke in na tekme naših košarkarjev.

Ob uspehih odbojkarjev, košarkarjev in tekmovalcev v individualnih športih se je mnogo Slovencev že prej odpravljalo v oddaljene kraje.

To navijaštvo, to fanovstvo pa sploh ni poceni. Treba je kupiti letalsko karto, rezervirati hotel, kupiti vstopnico za na prireditev in bog pomagaj tudi kaj pojesti.

Nekaterim pa je uspelo strošek spremeniti v zaslužek in iz tega narediti cel biznis. Spomnite se tistega modela iz Žalca, ki je iz tega naredil skoraj poklic. Človek je sicer zaposlen v neki firmi, ki mu je zaradi njegovih prepoznavnih oblačil — in ker dela reklamo zanje — krila stroške potovanj in še nekaj plačala zraven.

Kredit?

Vendar on je bolj izjema kot pravilo. Načeloma je to en sam velik strošek. Če...

Album Aoxomoxoa od Grateful Deadov — deluks verzija of petdesetletnici izida. Sami remastri iz leta 1971 plus live verzije.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE