Rubrike

Spomladi leta 1088: Kaotični svet strasti, sovraštva. [odlomek iz romana]

22.9.2019 / 06:05 Komentiraj
Stefan Hertmans: Tujka. De bekeerlinge. »Zahod je nemiren. Prihajajo krivoverci, ki udrihajo po kleru in begajo verne.«

V majhni vasici na jugu Francije se od nekdaj govori o pogromu in zakopanem zakladu. Konec 19. stoletja v sinagogi v Kairu odkrijejo 1000 let stare dokumente, ki odstrejo skrivnost temačne francoske zgodovine. Sled vodi v čas »svetih vojn«, do mlade kristjanke iz dobro stoječe družine Hamoutal, ki je za ljubezen do sina glavnega rabina Francije pripravljena žrtvovati vse, tudi svojo veroizpoved. Sledimo mladoporočencema, ki postaneta begunca v kaotičnem svetu strasti, sovraštva, ljubezni in smrti, v strahu za življenje izjemne ženske Hamoutal.

Stefan Hertmans (1951) je eden najvidnejših flamskih avtorjev, doma in v tujini nagrajevani pesnik, pisatelj in esejist z zavidljivim opusom in predavatelj. Stalni gost mednarodnih podijev domače in tuje bralce navdušuje z eruditskimi, poetičnimi besedili. Kljub svoji 30-letni pisateljski karieri je Hertmans dočakal največji preboj šele s predzadnjim romanom Vojna in terpentin, ki ga je utrdil še z

»Je svoboda v tem, da se posmehuješ Maročanom, homoseksualcem in drugim?« — Stefan Hertmans v intervjuju za Mladino, ko se je pred dvema letom udeležili Dnevov poezije in vina na Ptuju.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE