Kolumne

Spodbudna popotnica: Januarska depresija je samo posledica veselega decembra

28.12.2021 / 05:05 Komentiraj
Imam grozen okus za muzko. Božični hiti so mi všeč. Resno. Mariah Carey, Wham, Shakin’ Stevens, Boney M … To spada zraven.

Božični prazniki so za nami. Moram priznat, da so mi najljubši v letu. Kot prvo, sem ljubitelj kiča. Vsi ti okraski, obeski, lučke in pripadajoča krama se mi strašno dopadejo. Res. Bolj ko je pisano, bolj mi je všeč. Moja žena ima okus in bi naredila tudi kaj enobarvnega, recimo modro ali belo, kar pa meni ne dogaja. Samo da je šareno kot diskoteka v Albaniji. To šaro imam v lepem spominu tudi zato, ker sem jo dolga leta prodajal in tudi dobro zaslužil.

Nenazadnje, kot smo že ugotovili v eni od prejšnjih kolumen, imam tudi grozen okus za muzko. To spada zraven. Vse te božične pesmi so mi všeč. Resno. Od Mariah Carey do Whama in od Shakin’ Stevensa do Boney M. Vse to lahko poslušam cel mesec desetkrat na dan in se ne naveličam. Meni je fajn.

Pa darila so tudi fajn. Komu kaj kupit in še boljše od koga kaj dobit. Pa čeprav malenkost. Malo manj fajn so gužve po štacunah — sploh v času kovida —, ampak who cares. Samo da se dogaja.

Nisem hodil k verouku

Za...

”Kot odrasla oseba sem bil v cerkvi samo enkrat: v milanski katedrali, kjer so pokopani neki škofje ali kaj že. V katedralo sem šel, ker smo pač šli v Milano na Bon Jovije in smo zapravljali čas.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE