Kolumne

Splaviti ne smeš, streljaš lahko

29.5.2022 / 06:10 Komentiraj
Sprenevedava, dvolična, nedosledna politika ZDA ščiti nerojene otroke, ne ukrene pa nič glede orožja za varnost že rojenih.

S tem zapisom tvegam, da ob morebitni želji, da še kdaj obiščem ZDA, za to ne bom dobila dovoljenja. Najbolj svobodna in najbolj demokratična država na svetu zna svojim kritikom — kar ve že kaj nekaj naših državljanov — spretno zavrniti obisk. Vendar bom tvegala. O svobodi in demokraciji nič. O splavu in orožju pač.

V tem tednu smo spet lahko ugotavljali, kako dvolična, sprenevedava in nedosledna je politika v ZDA. Čeprav so pravico do splava uzakonili po vsej državi že pred skoraj pol stoletja, je v sredo guverner Oklahome podpisal zakon, po katerem je splav prepovedan tako rekoč od spočetja naprej. Z izjemo ogrožanja materinega življenja ali če je spočetje posledica posilstva ali incesta. S tem je ta zvezna država v imenu pravice spočetega bitja do rojstva dobila najbolj restriktiven zakon o prostovoljni prekinitvi nosečnosti v ZDA.

Konservativna Amerika je povozila svobodno odločanje ženske o svojem telesu in s tem o številu otrok. Žensko je...

”Sprenevedava, dvolična, nedosledna politika torej ženskam omejuje prosto odločanje o številu otrok, po drugi strani pa ne ukrene nič glede omejevanje zasebnega oboroževanja, da bi za že rojene otroke zagotovila zadostno stopnjo varnosti.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE