Revija

Fotošop: Prihodnost pripada pogumnemu Pahorju in rehabilitiranemu Bavčarju

17.12.2019 / 06:05 Komentiraj
Predsednik Republike podpira politično agendo domnevno prvega postroja z retuširanimi rdečimi zvezdami za potrebe sprave.

Tudi letos se je predsednik Pahor z velikim veseljem udeležil »prvega postroja« posebne enote tedanje Teritorialne obrambe v Kočevski Reki. Letos sicer ni imel govora. Imel ga je Igor Bavčar, trenutni zapornik na Dobu. In to ob očitnem bojkotu vrha slovenske politike in tudi ob nepričakovani odsotnosti Janeza Janše.

Predsednikova prisotnost na tem dogodku je bila problematična iz več razlogov. Pravzaprav bi jo lahko imeli kar za njegovo participacijo pri retuširanju slovenske zgodovine.

Prvi Pahorjev razlog za to retuširanje — skupaj z anemičnimi mediji vred, ki pri tem sodelujejo — je v njegovem očitnem nestrinjanju z zdaj že splošno sprejeto agendo, da je bil postroj teritorialcev v Kočevski reki 17. decembra 1990 res prvi postroj.

Pregled poročil ključnih medijev o tem dogodku, vključno s predstavitvami RTV Slovenija — če propagandni imperij pustimo ob strani — pokaže ta vzpostavljeni konsenz: noben medij in noben novinar ni omenil, da je bil dogodek...

»Noben medij in noben novinar ni omenil, da je bil dogodek posvečen »prvemu postroju«, ki sploh ni bil prvi. Toda glej ga zlomka, tega ravno Pahor sploh ne misli.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE