Kolumne

Solidarnost so postelje za vse. Za vse ostalo je tu lekadol.

28.11.2021 / 05:05 Komentiraj
Pandemija je družbena bolezen. Zato se moramo zavedati, da moramo biti zdravi vsi, če hočemo biti zdravi kot posameznik.

Recimo, da ste med tistimi, ki se ne želijo cepiti. Ker ste pripravljeni tvegati. Zavestno in na lastno odgovornost. Ker menite, da vas dovolj ščitijo tisti, ki so že cepljeni. Ali pa ste prepričani, da virusa v resnici ni oz. da gre samo za neke vrste gripo, ki je pri nekaterih slulčajno izražena v malo težji obliki. Ker se redno informirate na Facebooku in o tej bolezni veste že vse. Več kot zdravniki, ki vašega telesa sploh ne poznajo.

Potem pa tisti virus, ki po vašem trdnem prepričanju sploh ne obstaja, v svoji delta različici nenadejano skoči tudi na vas. Ker ste se družili z ljudmi in maske niste nosili niti pod brado. Sploh je niste imeli. In pri tem vas virus niti ni vprašal, ali verjamete vanj ali ne.

Nekaj dni še gre

Okuženi ste torej s kovidom in nekaj dni še nekako gre. Hvalite se prijateljem, da ste imeli prav in da je to res samo blaga oblika gripe.

Nato pa nepričakovan preobrat. V pljučih čutite pritisk in vedno težje in bolj plitvo dihate. Hitro...

”Gripa lahko traja dober teden, potem pa bo vse dobro. In dodajo, da imate samo delta različico gripe. Ker če bi skupili omikron, pa bi bilo pa dozo lekadola treba povečati.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE