Kolumne

Šola, starševanje, samoupravljanje: Digitalizirano in na daljavo.

15.2.2021 / 06:10 Komentiraj
Da gremo na nož, je vtis, ki nastane s pomočjo posrednikov, ki naša mnenja poskušajo predstaviti kot nekaj … — khm, zanimivega.

Prejšnji teden smo starši otrok iz 7.a razreda po elektronski pošti razpravljali o tem, ali bi sodelovali pri tako imenovanem bojkotu pouka na daljavo, napovedanem za pravkar minuli torek. Takrat seveda še nismo vedeli, da se bo šola za vse začela že jutri [pa tudi sam tega nisem vedel, ko sem to pisal].

A kakorkoli, iz vsega skupaj nazadnje ni bilo nič — brez glasovanja —, toda debata je bila zelo demokratična in predvsem kultivirana. V bistvu lekcija iz dobrega, starega, pozabljenega samoupravnega odločanja.

Na nož je bolj zanimivo

Ne mislim, da smo se ravno v tem našem balončku našli taki, ki se ne kregamo ali celo znamo kaj povedati. Prej nasprotno, takih je po mojem še veliko več. Pa ne samo staršev.

Našo debato bi v povzetku rad opisal zato, ker sem ob tem spoznal, da se v resničnem, konkretnem življenju ljudje v glavnem ne odločamo in ne sporazumevamo na podlagi ekstremnih in izključujočih, četudi nasprotujočih si

“Dvakrat sem pritisnil reply all, rekoč, da je pa to res ‘lepo in pametno povedano‹.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE