Rubrike

Sofi Oksanen: »Mogočen je moj Gospod. Popolna ženska. Beauty hurts, baby.«

26.1.2020 / 06:05 Komentiraj
Skozi življenja babice, mame in hčere razgalja avtorica komunistično Estonijo, kapitalistično Finsko in kolonialno Rusijo.

Roman Stalinove krave finske pisateljice Sofi Oksanen prepleta življenja treh žensk, treh generacij, treh družb — ki jih ločujejo politika, vojna, ljubezni in bolezni. Skozi življenja babice, mame in hčere razgalja avtorica komunistično Estonijo, kapitalistično Finsko in kolonialno Rusijo. Junakinja Anna je po mami Estonka in po očetu Finka. Občutke sramu in krivde zaradi drugorazrednosti svojega izvora — to ji že od malih nog vceplja mama Katariina — se Anna nauči obvladovati z bolezenskim nadziranjem telesne teže, kar postopoma popolnoma zavlada njenemu življenju. Pretresljiva pripoved o življenju v strahu pod sovjetskim režimom, o razblinjenih utvarah o bogati državi na drugi strani Finskega zaliva in sprevrženem klicu mlade ženske po ljubezni. Knjiga, s katero je avtorica ustvarila kult, je izšla pri Beletrini.

Sofi Oksanen (1977, Jyväskylä, Finska) je danes ena najbolj priznanih in mednarodno uveljavljenih finskih pisateljic

Pretresljiva pripoved o življenju v strahu pod sovjetskim režimom, o razblinjenih utvarah o bogati državi na drugi strani Finskega zaliva in sprevrženem klicu mlade ženske po ljubezni.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE