Revija

SODO mu je vzel nedolžnost: Marjan Šarec v postelji z Alenko Bratušek

13.9.2019 / 06:10 Komentiraj
Gre samo za travestijo Nušićeve komedije Gospa ministrica? Ali za tipičen primer slovenskega političnega povzpetništva?

Mineva že nekaj dni, odkar je Marjanu Šarcu z majhno, a odločilno pomočjo medijev uspelo normalizirati politično vmešavanje v državna podjetja. Imel je dobro priložnost, da svoji ministrici za infrastrukturo pristreže peruti, vendar tega ni storil. Še več, priklonil se je njenemu neposrednemu posegu v SODO in s svojim molkom požegnal še nova vmešavanja.

Mediji niso niti poskušali izraziti pričakovanja, da premier ministrico najmanj pokara, če že ne odpokliče. Ne bi bilo prvič, če bi tudi tokrat tako storil. Po tej vehemenci je slovel že ob minornih političnih prekrških in zahteval kazen.

Zadrega, da bi se zaradi morebitnega ukrepanja utegnila zamajati vladajoča koalicija ali celo pasti vlada, je očitno bolj skrbela medije, ne politike.

Politični dramolet

Naj omenim samo dva dosedanja primera: znameniti »ukradeni« sendvič, ki je poslanca stal službe in politične kariere, nedavno pa še posredovanje pri izbiri novega direktorja Uradnega lista.

Šarčeva...

»Zadrega, da bi se zaradi morebitnega ukrepanja utegnila zamajati vladajoča koalicija ali celo pasti vlada, je očitno bolj skrbela medije, ne politike.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE