Kolumne

Socialnodemokratska dama se pa ja ne bo rokovala z dolenjskim dobrovoljčkom

12.4.2022 / 06:10 Komentiraj
Nič hudega sluteči in na lepem prijazni fant od fare Janez Janša nagazil na namrgodeno urbano mino Dominiko Švarc Pipan.

Da se Dominika Švarc Pipan ni hotela rokovati z Janezom Janšo, ni bilo lepo. In glede na to, da se nosi kot dama, ji je ta bontonska subverzivnost pasala še tem manj. Njen politični statement razumem, a na človeškem nivoju ga ne odobravam.

Da je kandidatka in podpredsednica opozicijske stranke ob naključnem srečanju zavrnila ponujeno roko kandidata in predsednika največje vladne stranke — in predsednika vlade —, priča o tem, kako daleč je zabredla slovenska strankarska politika.

Ta non-handshake pa je še tem bolj intriganten, ker sta zanj vendarle bila potrebna dva.

Na Janševem mestu

Postavimo se za začetek na Janševo mesto.

Pa pride premier v Ivančno Gorico in se kot največji dobrovoljček, kar jih je kdaj tlačilo dolenjsko zemljo, pusti fotografirati s strankarskimi kolegi in tudi s kandidati drugih strank. Fantje so dobro razpoloženi in se vsaj pred kamercami postavljajo s svojimi konverzacijskimi sposobnostmi. Snemalec SDS vestno beleži vsak Janšev korak in...

”Aprioristično zavračanje povezovanja z določenimi strankami je podlaga za to, da se z njimi nazadnje niti rokovati več nočeš. Niti iz vljudnosti. Je to normalno?”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE