Kolumne

Socialni transferji med bliščem ognjemetov in okusom lokalnih šerifov

7.12.2019 / 06:05 Komentiraj
Veseli december je navidez poceni praznična zabava za ljudi, ki se pač hočejo imeti fajn. Toda zdravorazumsko to pač ni!

Dinamika dni je v tem delu leta drugačna. Čeprav bi se najraje izognila vsemu, kar prinaša konec leta, mi pobeljeno Pohorje dokazuje, da je res prišel tisti čas. Čeprav bi pred koncem leta rada postorila še milijon pomembnih zadev, me Miklavž opozarja, da prihaja čas obdarovanj. Čeprav bi se rada v običajnh časovnih okvirih pripeljala z enega konca mesta na drugega — in čeprav so nočna nakupovanja in črni petki že za nami —, gneča na cestah priča, da prava nakupovalna mrzlica šele prihaja. Vsi sosedje v ulici so že prižgali lučke in vsi župani so že otvorili praznične trge. 

Upam, da se bom počutila prijetno. Pa vendar vedno bolj pogosto čakam, da december mine — in da bom lahko mirno praznovala novo leto enkrat v januarju.

Nikomur ne želim soliti pameti, kaj bi morali storiti in kako praznovati prehod v novo leto, ki ni brez simbolike. Toda premislek o tem, kaj in kako praznujemo v središčih mest in kako trošimo

»Okusi so različni in vsako mesto piše svojo zgodbo — toda vsi župani nosijo enako odgovornost.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE