Kolumne

Socialni darvinizem in politični interesi vlade

1.9.2021 / 06:10 Komentiraj
Slovenska različica korone ve, da se ne prenaša na delovnih mestih. Po novem pa tudi v učilnicah ne. To ji je povedala vlada.

Znova domov. Za pripravo na prihod berem novice iz domovine. Slabo: 13°C in da smo že v rdeči fazi — in da bo četrti val dosegel vrhunec okrog 1. oktobra. Super!

V zvezi s korono so novice iste kot vedno. Vlado je tudi četrti val presenetil. Tudi tokrat nima pripravljenih sistematično razdelanih, strokovno utemeljenih ukrepov. Kot je že v navadi, se je vlada odločila korono reševati politično. Ne strokovno. Niti socialno. To pa sploh ne. Edina “stroka”, ki jo vlada upošteva, je gospodarstvo. To je že v drugem in v tretjem valu povedalo, da si še enega zaprtja ne more privoščiti. Ker se virus v slovenskem gospodarstvu ne širi. In čeprav se kovid ukrepi na delovnih mestih izvajajo različno. Med malicami pa sploh ne. 

Slovenija je namreč dežela, kjer se kovid ne širi z vsemi socialnimi stiki. Ampak samo z izbranimi. S katerimi, odloči vlada. Glede na svoje politične interese.

Tedensko testiranje

Da je tako, potrjuje tudi ideja, da bo šolanje na srednjih...

“Vlada se je odločila, da se virus v učilnicah in predavalnicah ne bo prenašal. Če se bo, pa se bomo delali, kot da se ne.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE