Kolumne

Smo, ste, so: »Povampirjene in nemoralne medijske spake«.

21.9.2020 / 06:10 Komentiraj
Mediji veljajo za družbenopolitični škart. Za hitro pokvarljivo, če ne celo pokvarjeno robo. Tako kot tudi mnogi novinarji.

V čem je razlika med steklimi psi medijev in strokovnjaškimi kužki, ki spominjajo na tiste, ki so v starih časih na zadnjih policah avtomobilov prijazno in pomirjujoče svarilno kimali? Načeloma nobene. Resda so prvi bolj nevarni in se jih je dobro izogibati, a tudi tistih drugih noben pameten človek ne povoha.

Tako je recimo Jože Biščak te dni objavil nekak programski tekst ta desnih medijev. Tiste druge, ta leve je nagovoril takole:

»Hudobni ste. Zli. Povampirjene in nemoralne medijske spake in nakaze iz temnih globin. To ste. […] Ne zanašajte se na našo konservativno in katoliško usmerjenost. Če bomo morali zato postati pošasti, bomo postali. Zlobne in hudobne nakazni lahko premagajo le dobre pošasti.«

En Marko Milosavljevič pa po drugi strani ne bo rekel, da je Biščak »medijska spaka« — čeprav o medijih ne bo nikdar povedal nič kaj bolj pametnega in veljavnega.

Med vrsticami

Prejšnji teden je izšla posebna, izvenserijska številka oz. knjižna izdaja...

»Če bi se zdaj lahko odločal, kaj bom v življenju počel, se ne bi angažiral v medijih niti mrtev.« — [Ilustracija: Majica z motivom Marxa. Laibach WTC Merchandising. Razprodano.]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE