Kolumne

Smeh v Deželi pridnih: “Humor je vljudnost obupa.”

17.12.2021 / 05:05 Komentiraj
Smeh je tista zadnja karta, ko smo v partiji življenja izgubili vse svoje adute. In te zadnje karte se oklepamo do zadnjega.

Pred nekaj dnevi sem v Slovenskem mladinskem gledališču gostil zadnji letošnji pogovor v okviru cikla Dežela pridnih. Cikel sicer sooblikujem in vodim že nekaj let, december pa me vsakič znova spravi v skušnjavo. Zadnji mesec v letu je tradicionalno posvečen takšnim in drugačnim obračunom s preteklostjo, zato me pogosto prime, da bi tudi svoj moderatorski podij izkoristil za pregled leta. Po navadi se tej skušnjavi uprem. Letos se ji nisem.

Zakaj ne? Leto 2021 je bilo res nenavadno in zbrati na kup vse čudaškosti, ki smo jih doživeli, se je zdelo zabavna ideja. Prav za zabavnost je v resnici šlo. Želel sem si namreč, da na to težko leto pogledamo skozi prizmo humorja. Dejansko ga ni manjkalo in ljudje smo si še enkrat znova dokazali, da smo — ne glede na vse — smejoča se bitja. Pa smešna tudi, kakopak.

Nič lažjega?

Glede na to, da sem imel v Boštjanu Gorencu Pižami in Matjažu Ličerju dva več kot odlična sogovornika, se s pripravami na večer nisem...

”Leto 2021 je bilo res nenavadno in zbrati na kup vse čudaškosti, ki smo jih doživeli, se je zdelo zabavna ideja.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE