Kolumne

Slovensko podeželje nikogar v centru več ne briga

18.9.2022 / 06:10 Komentiraj
Mercator, banke, Pošta in še kdo ima nas v manjših krajih in na podeželju za manjvredne potrošnike in uporabnike storitev.

Danes sem spet "ven padla", ko sem iz vlakca nakupovalnih vozičkov meni najbližjega Mercatorja v našem kraju vlekla zadnjega. Tistega, ki je najbolj pri roki, saj me razumete.

Ne vem katero državo v Evropi naj vzamem za največji primer revščine in bede, da ne užalim njenih prebivalcev, a močno verjamem, da imajo tam kljub vsem težavam nakupovalne vozičke, ki delujejo bolje kot pri nas v Mercatorju. Ki vozijo naravnost. Takšne ki jih ni treba z vso močjo vleči za sabo, ker drugače ne gre. Ali pa silovito potiskati, ker se je okoli enega od koles zavila neka vrvica, ki je živ bog ne odstrani. Ali celo takšne, ki nimajo vseh stranic fiksno pritrjenih in se v razprte rešetke lahko zatakne vrečka mozzarelle, iz katere potem curlja.

Vozički kot pokazatelj

V Mercatorju — in to ne samo v moji majhni občini z nekaj manj kot 8.000 prebivalci — ti vozički prepogosto ne delujejo. Prepogosto za našo nacionalno raven kulture nakupovanja in potrošništva. Prepogosto za...

”kdo pa pravi, da bo čez dvajset let življenje v mestu res bolj kakovostno kot pa na podeželju? Verjetno bo res vse dosegljivo na klik ali z daljincem. In kaj potem?” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE