Kolumne

Slovenski mednarodnopolitični nič

18.5.2020 / 06:05 Komentiraj
Kako nam je v tridesetih letih uspelo zapravili ugled, podporo, simpatije, ki jih je Slovenija uživala ob osamosvojitvi?

Pretekli teden sem postavila tezo, da bi znal avstrijski kancler Sebastian Kurz zapore meja izkoristiti za gospodarske koristi Avstrije tako, da bi mejo s Slovenijo čim dlje držal zaprto ali z zahtevnimi protokoli vsaj manj prepustno. Zato, da bi v Avstriji ostalo čim več turistov s severa.

Odločitev avstrijske vlade razumem tako, da želi ustvariti turistični žep, v katerega bi se ujelo čim več Nemcev, Čehov, Poljakov, Slovakov in še koga bolj s severana poti proti jugu. Razvoj dogodkov potrjuje mojo tezo.

Razglasitev konca pandemije v Sloveniji je presenetila ne samo nas, domačine, temveč tudi vso Evropo. Novica je kar precej odmevala in tudi Avstrijci so Slovenijo korektno razglasili za prvo državo, ki je v EU razglasila konec pandemije. O tem so poročali Kurier,

»Naše turistične kapacitete pa bodo s preostankom tistih, ki na Hrvaško nočejo iz principa, krpale izpad prihodkov, kolikor se bo pač dalo. To je nekako tako, kot če bi z čajno žličko zasipaval gradbeno jamo.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE