Kolumne

Slovenska zelena oaza v Dubaju

8.10.2021 / 06:05 Komentiraj
Nekatere države so mojstrice samopromocije. Mednje žal ne sodimo. Toda iskreno: paviljon na Expu 2020/21 nam je lahko v ponos.

Ena najboljših priložnosti za spoznanje, kako zelo je svet povezan, je Expo. Razstava, ki bi morala biti v Dubaju že lani, a so jo prestavili na letošnji oktober, izkazuje potrebo po razmisleku, kako naprej.

Medtem ko se v Sloveniji še vedno ukvarjamo s tem, ali res obolevamo zaradi kovida, ali cepiva sploh delujejo, ali je res treba nositi maske in kdaj bodo parlamentarne volitve, pa se svet vrti naprej — in to popolnoma drugače. Zaposlujejo nas pač vprašanja, ki so za našo družbo temeljna. Tudi dogajanja na ravni EU so za Slovenijo pomembna, za nas še nekoliko bolj vprašanja širitve in razumevanje Zahodnega Balkana.

Pri tem pa žal pozabljamo, da so naši problemi precej daleč od svetovnih. Globalnega okolja sicer res ne krojimo, ker nismo velesila, ni pa razloga, da teh trendov ne bi upoštevali. In morda bi nas ti izzivi morali zanimati tudi zavoljo mlajših generacij, ki bodo še bolj kot mi danes pripadniki globalne države. Čeprav nam ta enotni prostor...

“Nekatere države so mojstrice samopromocije. Slovenija žal ne. A roko na srce: na naš paviljon v Dubaju je poskrbel, da smo lahko ponosni na našo zeleno oazo.” — [Fotografija: Spirit, Javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE