Kolumne

Slovenska notranja in zunanja politika preživetja v dani situaciji

15.1.2020 / 06:10 Komentiraj
Brez strategije. Brez profesionalizma. Brez načel. Odtod ta komična neprofesionalnost in nenačelnost Erjavca in Pahorja.

Vemo, da Slovenija nima razdelane dolgoročne politike. Ne notranje ne zunanje politike. Nima smiselne notranje- in zunanjepolitične strategije, ki bi kazala na avtonomnost Slovenije kot mednarodnega političnega in ekonomskega subjekta.

To je Slovenija v praksi dokazala že prevečkrat. Na področju notranje in zunanje politike praviloma deluje po logiki, da slovenski politiki na nekaj reagirajo. Ko se nekaj zgodi, najprej pogledajo, kaj drugi mislijo, da se je zgodilo. Predvsem Zahod in ZDA, ki jih dojemajo kot nekakšne velike voditelje. Potem poskušajo ugotoviti, kaj bi veliki voditelji hoteli, da Slovenija naredi. In nato to naredijo. Zato, da bi bili njihovi veliki voditelji zadovoljni. Da bi jih imeli radi. 

To infantilno in neprofesionalno politično delovanje večine Slovencev očitno ne moti preveč. Če bi jih motilo, Pahor — utelešenje te politike — pač ne mogel biti najbolj priljubljen politik. Pa je. Stabilno. No, zdaj ga za kak mesec na prvem mestu zamenja...

»Politika preživetja prestrašenega otroka Slovencem očitno ustreza, saj Šarca in Pahorja za to stalno nagrajujejo.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE