Kolumne

Slovenija, naše stranišče: Na smrdljivi strani Alp

20.6.2021 / 06:10 Komentiraj
Dež bo spral blato v podtalnico. Veter bo z odlagališč raznašal smrad in mikrodelce. Pili in vdihavali bomo lastne iztrebke.

Ravnanje tistih, ki odlagajo odpadno blato v naravo, je sporočilo, da Slovenijo vidijo kot eno samo stranišče. In to ne stranišče, obloženo s čednimi keramičnimi ploščicami in s čisto belo školjko, skozi katero teče pitna voda. Vidijo jo kot latrino. Kot jamo, v katero opravljaš potrebo in gledaš, kaj so iz sebe stisnili tisti pred tabo.

S to razliko, seveda, da se tem grabežljivim, prevarantskim, lopovskim človeškim packom niti ni ljubilo izkopati jame. Drek so s kamioni kratko-malo pripeljali na lokacijo in ga skipali v naravo. 

Pivola, Dramlje, Šentjur, Zalog pri Ljubljani so samo štiri zdaj znane lokacije, kamor so stresali človeške komunalne odpadke. Zakaj? Da bi prihranili stroške transporta, vzdrževanja voznega parka, delovne sile, čas in kdo kaj še. Da bi si v žepe natlačili še nekaj več od tega, kar jim gre.

Srednji vek

Iz dobe umetne inteligence, robotov, superračunalnikov, ekranov na dotik in senzorjev, ki delujejo na glasovne ukaze, nas ti...

“Pivola, Dramlje, Šentjur, Zalog pri Ljubljani so samo štiri zdaj znane lokacije, kamor so stresali človeške komunalne odpadke. Zakaj?”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE