Kolumne

Slovenija je socialna država. Bolna pa tudi.

20.11.2022 / 05:10 Komentiraj
Zasebno zdravstvo se bohoti na račun težav v javnem. Državljani pa se nedopustno staramo in družbi delamo nepredvidene težave.

Da smo v dobrih dvaintridesetih letih javno zdravstvo prignali do roba prepada, ni nobena skrivnost. Samo upamo lahko, da od tu ne bomo naredili koraka naprej in zgrmeli v praznino. Več kot petsto oseb s takšnimi ali drugačnimi zdravstvenimi težavami vsak dan na ljubljanski urgenci je dokaz, da je nekaj hudo narobe. Pa ne z bolniki, temveč s sistemom, ki jim ne more zagotoviti osebnega zdravnika ali specialista v primernem časovnem obdobju. Nadomestilo za to so postali zdravniki, ki bi morali zdraviti nujne, življenjsko ogrožene primere. 

Naša novoizvoljena predsednica republike je v kampanji, v kateri je zdravstvo postavila med štiri ključne točke delovanja v tem mandatu, večkrat poudarila, da se stanje v zdravstvu, kot smo mu priča, ni zgodilo čez noč. To se dogaja že trideset let. Med vladavino enih in drugih. Liberalcev, demokratov, socialdemokratov, levih, desnih, tistih v sredi, rdečih, rumenih, modrih …

Pa saj kaj drugega niti ne moremo pričakovati....

”Zdravstvo ni več politično vprašanje. Ker ni strankarska zgodba.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE