Kolumne

Slovenija je garsonjera, kjer je natrpanih preveč ljudi na dano kvadraturo.

19.8.2021 / 06:10 Komentiraj
Sociološko rečeno: družbena distanca je premajhna, pri tem pa je še preveč krivične enakosti in premalo pravične neenakosti.

Včeraj sem prebral, da so Slovenci največji nasprotniki cepljenja v Evropi. To že čez palec ni neres — je pa zato tendenciozna in za neprepričane naslovnike neprepričljiva reklama za cepljenje.

Resničneje bi izpadlo, če bi dotični, dobronamerno zaskrbljeni medij objavil, da so Slovenci po rezultatih majskega, junija objavljenega Eurobarometra “med najbolj skeptičnimi” ali “med bolj skeptičnimi” do cepljenja.

Toda to zveni dolgočasno in nevznemirljivo. Zato so raje izpostavili tiste podatke, iz katerih je ob hitrem skeniranju teksta ali celo samo naslova možno z najmanj truda sklepati, da Slovenci v EU prednjačijo kot posebnega pomilovanja vredni antivakserski lunatiki.

Imam teorijo, zakaj so antivakserski lunatiki pri nas tako glasni ali vsaj slišni, da si z mešanico posmehljivosti in sado-mazo samozadovoljstva drznemo imeti sami sebe za narod antivakserskih lunatikov. Ali ovc, če pogledamo iz drugega hleva.

Niti na veceju

Slovenija je garsonjera, v katero je...

“Ne verjamem, da bo kdo spravil antivakserske lunatike k pameti z metodo ciničnega trkanja po čelu. No, tudi jaz nimam boljše ideje. Ampak zaleglo to ne bo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE