Revija

Slovenci pa še kar trpijo in čakajo, da bo absolutist ukinil policijsko uro

29.1.2021 / 06:10 Komentiraj
Skrb za javno zdravje ni avtomatsko tudi skrb za zdravje posameznika. Preveč je že primerov in posledic, ki dokazujejo, da ni.

Dirka za cepiva kaže pravo podobo našega sveta. Vse idlične besede o solidarnosti in pravičnosti so samo farsa. Nemiri, ki mejijo že na državljansko vojno na Nizozemskem, kažejo na to, da so se zahodne družbe znašle v globoki krizi. Ljudje v trdnih demokracijah 21. stoletja ne sprejemajo več policjskih ur, omejevanja gibanja, zapiranja v stanovanja, onemogočanja dostojnega preživetja.

Predvsem pa so naveličani vzvišenih predavanj političnih elit o skrbi za javno zdravje in uporabe represije za zagotavljanje njihovega pogleda na demokratični mir in red.

Verbalno in drugačno nasilje večjega dela zdravstvene stroke, ki se je oklicala za najvišjo moralno in znanstveno avtoriteto pri reševanju te epidemije, prav tako začenja razjedati temelje svobodne in demokratične družbe, kjer bi naj vladala sorazmernost, svobodomiselnost in šele nekje na tretjem mestu tudi solidarnost.

Francoska revolucija je leta 1789 na Zahodu osvobodila duha, ideje in življenja posameznikov....

»Švicarji, vajeni farmacevtskega razkošja po zaslugi velikanov Novartis in Roche, so lani očitno prezrli, da se nobeden od njiju ne ukvarja (več) s cepivi.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE