Kolumne

Slovenci in šport: Kaj ni to krasna tema?

3.7.2022 / 06:10 Komentiraj
Športna zmaga nad Hrvati je pomembna tudi za naše ribiče in lastnike vikendov. Morda celo za Joška Jorasa. Zaradi vsega.

»Ah, ti in tvoj šport,« mi bo odpisal urednik, ko mu pošljem to kolumno. Kot da se pisanje o športu za Fokuspokus ne spodobi. Da ni primerna vsebina. Ni relevantna za bralce. Ampak v Fokuspokusu pretresamo dogajanja o našem času, o naših življenjih, danes in tukaj. Saj je šport del naših življenj.

Tako ali drugače nas spremlja. Aktivno ali manj aktivno, odvisno od osebnih preferenc in ambicij. Četudi šport nekomu ne pomeni nič, se mu ni mogoče izogniti. Športne evforije se dotaknejo vsakogar. Če ne z aktivnim navdušenjem, pa vsaj z informacijami.

Tako so v četrtek naši košarkarji — še vedno evropski prvaki — z magičnim dvojčkom Dragić–Dončić dobro obdelali in osramotili naše sosede Hrvate. Spektakularno. Kot da bi šlo za zlato medaljo in ne »samo« za kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Takšno je bilo zanimanje navijačev. Mediji so poročali, da so bile Stožice razprodane v manj kot treh urah. Srečneži, ki so prišli do kart, so poročali o...

Tour de France en Danemark: Tadej Pogačar na cilju 2. etape (Roskilde–Nyborg). — [Fotografija: Gonzalo Fuentes/Reuters]REUTERS
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE