Kolumne

Slovenci bodo dobili predsednico: Natašo Pirc Musar ali Ljudmilo Novak

6.7.2022 / 06:15 Komentiraj
Ker imajo samo eno stvar raje kot novi obraz, ki jih še ni razočaral: stari obraz, ki jih ni PREVEČ razočaral. To je pravilo.

Čeprav je bilo že lani jasno, da bo leto 2022 kot supervolilno leto zanimivo, si tega, kar se dogaja, v resnici ni mogel nihče predstavljati. Najprej Golobova zmaga. Zdaj pa še to, da bomo dobili predsednico Republike Slovenije. Kajti ja, letos bomo dobili predsednico Republike Slovenije. In to bo po mojem Nataša Pirc Musar.

To pravim brez navijaštva ali česa podobnega. Samo na osnovi matrice vedênja slovenskih volilk in volilcev. Če se ta matrica ne bo zelo bistveno spremenila — in v kratkih časovnih obdobjih to ni mogoče — in če se ne bosta pojavila kandidat ali kandidatka, ki bi tej matrici še bolj ustrezala kot Nataša Pirc Musar, bo zmagala ona.

Gre za vprašanje skladnosti. Za pravilo, da imajo Slovenci samo eno stvar še raje kot novi obraz, ki jih še ni razočaral — in to je stari obraz, ki jih še ni preveč razočaral. To logiko potrjujejo politične kariere Kučana, Drnovška, Pahorja. Sami stari obrazi, ki volivcev niso preveč razočarali.

Stari obraz,...

»Ni jasno, kako si lahko gospa Krajnikova predstavlja, da bi lahko bila uspešna v boju za predsednico republike.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE