Revija

Slike z razstave za dan mladosti: Tito bi lahko bil prvi kralj Instagrama

26.5.2020 / 06:10 Komentiraj
Profesionalni fotograf Joco Žnidaršič fotografira amaterskega fotografa Josipa Broza. Socializem je bil družbeno omrežje.

Dan mladosti sem bolj iz profesionalne radovednosti kot pa komu na čast in v spomin obeležil z obiskom priložnostne, posrečeno tempirane razstave fotografij — tematske razstave z naslovom Tito in fotografija.

Joco Žnidaršič, legenda analognega fotožurnalizma, je namreč iz svoje bogate avtorske kolekcije izbral in s pomočjo Barbare Čeferin, lastnice Galerije Fotografija na Levstikovem trgu (tudi same nekoč nadobudne Jocotove kolegice), na ogled postavil dva, tri ducate posnetkov Josipa Broza iz druge polovice 70. let … — na katerih Tito sam fotografira.

Bizarna motivika

Motivika je v bistvu bizarna. Gre za razstavo fotografij profesionalnega fotografa, na katerih vidimo amaterskega fotografa, ki fotografira (ali je s fotoaparatom vsaj na preži) in ki v najmanj enem primeru gleda razstavljene fotografije (ne teh) taistega profesionalnega fotografa, na katerih je on sam!

Še več! Na eni od razstavljenih fotografij Tito fotografira Jocota nazaj — Titova fotografija...

»Zakaj bi profesionalec sploh fotografiral amaterja, ki fotografira?« — Fotografija: Joco Žnidaršič, z razstave Tito in fotografija v Galeriji Fotografija.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE