Kolumne

Skuhala sem lazanjo in boranijo in spekla rozbif. A sem pridna?

27.6.2019 / 06:08 Komentiraj
Sicer pa raje vidim, da kuha mož. Če kuha, ga imam še raje. Kuha vrhunsko. Čeprav jaz čisto nič ne zaostajam za njim.

Ta teden sem trikrat kuhala. A sem pridna?

Že mogoče. Ampak če sem odkrita, mi gre to na živce. Odločila sem se, da se ne dotaknem šporheta čez vikend niti s palico. A sem pridna?

Raje imam, da kuha mož. Če kuha, ga imam še raje. Kuha vrhunsko. Čeprav jaz čisto nič ne zaostajam za njim.

Začelo se je v ponedeljek. Ko se je sin vrnil iz Moskve, sem njemu na čast spekla lazanjo. Prišel je poln dobrih vtisov in je bil zelo vesel, ko sem ga pričakala z lazanjo.

Naslednji dan, v torek, sva bili z asistentko Marijanco sami. Spekla sem rozbif. Pripravila sem ga v smetanovi omaki z mandlji. Za prilogo sta bila kuhana cvetača in pomfri. Bilo je slastno.

Četrtek je dan za boranijo

V četrtek sem skuhala boranijo. Najprej sem hotela uporabiti svinjski vrat, ampak me je Marijanca prepričala, da to v poletnih mesecih ni dobro, ker napenja. Svinjina je primernejša v zimskih mesecih.

Prepričala me je skratka, da sem kupila

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE