Kolumne

Škoda, da Ljudmila Novak ne bo kandidirala. Bila bi edina prvokategornica.

7.9.2022 / 06:10 Komentiraj
Da bo NSi kot predsedniškega kandidata prijavila Janeza Ciglerja Kralja, je s stališča renčečih mladih levov stranke logično.

Škoda, da Ljudmila Novak ne bo kandidirala za predsednico. Njena odločitev je napaka. No, zanjo morda ne, za žalujoče ostale pa ja.

Zakaj se je tako odločila, ne vem. Ne morem vedeti, nihče ne more vedeti. A za razliko od političnih analitikov nočem naglas špekulirati o njenih privatnih in strankarskih motivih, ki so do tega pripeljali.

Kar pa ne pomeni, da si ne znam razložiti Ljudmiline odločitve. Napaka ja — ampak obenem logična poteza. Razumevajoče obžalujem.

Prepričan sem — pa najbrž ne edini —, da bi Ljudmila imela resne možnosti za zmago. Zagotovo bi dobila več glasov kot kao neodvisni kandidat SDS Anže Logar. Morda bi dobila več glasov celo kot ekumenično razredčena, vsem in nikomur všečna ponarejena levičarka Nataša Pirc Musar.

Kaj nam torej govori Ljudmilina nekandidatura?

Bolj logično, da ne

Ljudmila Novak ni (bila) dolžna kandidirati. Nikomur. Ne državljanom nasploh, ne svojim sredinskim in (normalnim) desnim volilcem, niti lahkomiselnim...

“Škoda, da Ljudmila Novak ne bo kandidirala za predsednico. Njena odločitev je napaka. No, zanjo morda ne, za žalujoče ostale pa ja.” — [Fotografija: iz osebnega arhiva]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE