Kolumne

Šiško unter alles: Klovni ne naredijo nič žalega. Klovni samo zajebavajo.

7.1.2020 / 06:10 Komentiraj
Do Šiška bi se morali obnašati tako kot publika, ki se v cirkusu vživi v klovnov nastop in se tolče po trebuhu od smeha.

Klovn je klovn, če ga ljudje, ki ne hodijo okog z rdečimi noski in se v prevelikih čevljih ne spotikajo ob svoj IQ, dojemajo kot artista, izvežbanega v bolj ali manj posrečenem posmehovanju človeški neumnosti. Samo pod temi pogoji klovn funkcionira kot klovn.

Happening na obletnici Pohorskega bataljona, ko se je Šiško prišel predat pred kamere v prisotnosti politične nomenklature, ni dokazal samo tega, da je po skupini Laibach — bei allem Respekt — najbolj talentiran provokator v zgodovini Slovenije. Dokazal je tudi to, da je Slovenija dežela klovnov. Namreč dežela, v kateri ljudje hodijo gledat v cirkus klovne tako resno, kot hodijo gledat politične drame v gledališče.

Šiško ni klovn v pravem pomenu besede. Resda se obnaša kot klovn, vendar ga normalni, nenašemljeni ljudje ne dojemajo kot klovna. On je enak med

»Šiško je dokazal, da je Slovenija dežela, v kateri ljudje hodijo gledat v cirkus klovne tako resno, kot hodijo gledat politične drame v gledališče.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE