Kolumne

Siddharta v živo v Mariboru: Vse se je lepo urajmalo

23.8.2020 / 06:10 Komentiraj
V bistvu so mi všeč zato, ker so hladen bend. Unplugged pa sploh. Recite temu, da so kul — ampak meni je to pisano na kožo.

Šel sem iz radovednosti in kratkočasja, toda Siddharta v Mariboru v petek zvečer se je proti pričakovanjem — mojim — izkazala za enega najbolj neverjetnih koncertov, na katerih sem kdaj bil.

Vse se je lepo urajmalo. Bila je tako rekoč otvoritev Festivala Lent. Bilo je na Rotovškem trgu (ki bi ga bilo treba nujno še kdaj izkoristiti za mezzoglasne glasbene zadeve). S socialnega stališča in s korono v zraku je bila to ne nova normalnost, ampak dobra, stara normalnost. Skoraj ta prava. Veliko ljudi. No, precej. Za trenutne pojme in navade že kar gužva.

Bilo je tudi dovolj špricerja s haložanom. 

In bil je bend. Ikonični, oboževani, legendarni bend, ki — tako kot noben bend — ni nastopal v živo že par mesecev in so se za restart še posebej potrudili.

In nenazadnje, bila je publika, ki tudi ni bila že celo večnost na poštenem koncertu in si je dala duška — in prinesla not

»Čeprav sem Tomija M. kot pevca vedno cenil — tudi njegovo naštudirano, fonetično izpiljeno pogovorno, pop knjižno ljubljanščino, da tako rečem —, se mi je tokrat prvič res zazdel genialen vokalist.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE