Kolumne

Si politika sploh želi odgovorne in ozaveščene državljane?

1.11.2020 / 05:10 Komentiraj
Danes smo obkroženi z ljudmi, ki niso prerasli egocentrične faze — da je svet narejen zato, da izpolnjuje njegove potrebe.

Dr. Mateja Tuška, ki na Filozofski fakulteti in Fakulteti za šport predava psihologijo in psihologijo športa, je novinar v intervjuju na Domovini.si vprašal, kako si razlaga dejstvo, da kar 18% Slovencev ne zaupa niti eni zdravstveni avtoriteti, ki javno komunicira v zvezi s koronavirusom. Tako je pokazala raziskava družbe Valicon.

Ob tem mi je najprej prišlo na misel dopisovanje med ginekologinjo dr. Sabino Senčar in državno sekretarko na Ministrstvu za zdravje, sicer pediatrinjo dr. Tino Bregant. V ogorčenem zapisu na Facebooku je dr. Senčarjeva opozarjala na nesmiselnost omejevalnega ukrepa nošenja mask v naravi in na prostem, kjer ni drugih ljudi — kar je dr. Bregantova svetovala v času zadnjega zategovanja protikoronskih ukrepov.

Če ljudje kje upravičeno pričakujejo

dr. Matej Tušak: »To je odraz nezrelosti, [ta] pa se kaže v egoizmu. Majhen otrok vse razume egocentrično. Zakaj sonce sije? Da bo meni toplo.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE