Kolumne

Severno morje. Hacienda. Bele kopalke. Črni njoki.

10.7.2020 / 06:05 Komentiraj
Lepe misli so me obdajale v senci paviljona. Trdno bi zaspala, če me ne bi v polsnu zmotil prizor z belimi moškimi kopalkami.

Že dolgo nisem pisala kolumne. Razlog je v tem, da se mi nič ne dogaja in nič ne zgodi. Zdaj pa sem končno naredila izjemo in šla na poletni dopust. Zato lahko zdaj kaj pišem.

Bil je ta kraj, kjer sem lahko postala nič. Kraj vrhunskega oddiha in počitka. Omenila sem že, da severne Dalmacije ne maram, da mi je bolj všeč južna. Kjer je morje temnejše, globlje in bolj strastno. Na severu pa je morje sivo zelene barve. Ne preveč privlačno. Tudi rib ni veliko. 

Letos pa sem naredila še večjo izjemo in sem šla v Istro. V kraj, ki sploh ni ob morju. Blizu Vodnjana. Tam si je prijatelj zgradil haciendo. Veliko, z bazenom, z več spalnicami. Tja sem šla s tremi asistentkami, opremljena z vrhunsko robo in kopalkami.

Frle iz Kosez

Frle iz Kosez je namazan z vsemi žavbami. Jaz pa tudi ne zaostajam. Z ženo Kajo sta nas zelo lepo sprejela. Sama sta kuhala in pomivala posodo. Skratka, ni nam bilo treba delati. Prav nič. Bilo mi je prav nerodno.

Po treh dneh totalnega odklopa se...

»V Zagrebu pojdi v trgovino Dolce & Gabbana in si kupi bele kopalke.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE