Kolumne

Se vidimo na sodišču. Zadnja faza družbe, ki ne vidi drugega izhoda.

4.12.2019 / 06:10 Komentiraj
Modeli kot Mahnič in tiči kot SOVA verjamejo, da bo vse slabo šlo stran samo od sebe, če bodo vložili ovadbo. Pa ne bo.

Da je Žan Mahnič, predsednik Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi (PKUZZFK), napovedal kazensko ovadbo ustavnih sodnikov Mateja Accetta in Rajka Kneza, lahko pripelje do paradoksa časovno-prostorskega kontinuuma politike in sodstva. To lahko uniči univerzum družbene realnosti in politično-sodne hierarhije.

Ko je bogi-bogi-bogi-bogi-bogi-bogi-bogi Žan pred nekaj tedni označil Ustavno sodišče kot »mafijo«, to ni bilo nič posebnega. Nevljudnost, ki se je s šodra spletnih komentarjev in družbenih omrežij preselila na parlamentarni parket, ne bi smela nikogar presenetiti. Le zakaj bi bil partikularni paglavec ali pravičniški podmladek nasploh kaj manj nesramen od nestorja, ki načeluje tej stranki in ki je tak stil javnega diskurza tako rekoč izumil?

Cilj je

»Ko je bogi-bogi-bogi-bogi-bogi-bogi-bogi Žan pred nekaj tedni označil US kot »mafijo«, to ni bilo nič posebnega. Le zakaj bi bil partikularni paglavec manj nesramen od nestorja, ki je tak stil diskurza izumil?«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE