Kolumne

Še o samotestiranju v šolah: Socialno se nam splača biti talec teh staršev

13.11.2021 / 05:10 Komentiraj
V človekovi naravi je, da dela dramo, tudi če je ni. V človekovi naravi je, da je emocionalen tudi brez racionalnega razloga.

Ko sem včeraj prebral ta članek — in zlasti ta stavek —, sem zastrigel z očmi in ušesi. “Mi nimamo alarmantnega stanja,” pravi ravnateljica osnovne šole v manjšem slovenskem kraju: “Drugi so ga naredili.” Med stotimi učitelji so trije okuženi, en razred pa je v karanteni.

Res pa je, dodaja, da jim nekateri starši težijo in celo širijo fake news — recimo, da je na šoli posebna soba, kamor zapirajo otroke brez mask.

Toda ravnateljica je izračunala, da samotestiranje in maske zavrača šest odstotkov staršev. Ne več. Zato pravi, da so alarmantno stanje naredili drugi.

Glasni, glasnejši, najglasnejši …

Da maske zavrača približno šest odstotkov otrok oz. njihovih staršev, je izračunala tudi ravnateljica osnovne šole v manjšem slovenskem mestu. Ampak dodaja, da so prav ti starši “tako glasni, da imaš občutek, da [jih] je ogromno […] proti temu”. Med temi šestimi odstotki da so tudi taki, ki ji pošiljajo žaljiva pisma, ji grozijo s tožbami,...

Ravnateljica: ”Mi nimamo alarmantnega stanja. Drugi so ga naredili.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE