Novice
#mediji #desnica #sds #prekmurje
SDS, RKC praznujeta 100 let SLO Prekmurja: Čez 1000 let, ko Janše več ne bo
Logo 29.07.2019 / 12.28

Desničarsko mešanje dreka začenja kipeti čez njihovo latrino. In ta smrad je najbolj poučen na tej strani Orbánove meje.

TV Slovenija se je odločila, da 17. avgusta popoldan ne bo prenašala maše ob prazniku (100-letnici) združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki jo bo v Beltincih doniral nadškof Zore, kot preacherman pa bo nastopil soboški škof Štumpf.
Bo pa nacionalka isti dan zvečer prenašala državno proslavo ob tem prazniku. 
Mašo bo TVS sicer posnela in jo predvajala naslednji dan.
A kljub temu so desničarji zagnali cel halo. Da je to škandal. Da so bili duhovniki zelo zaslužni za združitev. Da bosta poleg obeh msgr. prisotna tudi dva kardinala. Pa da bo za nameček tam tudi predsednik Pahor. (Hvaljen Jezus!) 
Celo tako daleč grejo, da trdijo, da je bojkot prenosa nedavna spletka »malega hudobca« — namreč Kučana: to je citat, prisežem! —, češ, zdaj pa vemo, kaj je zadnjič delal na Kolodvorski!

Dvakrat ista maša!

Najbolj zabavno in razveseljivo — vsaj za tiste, ki še niso slišali za ogled s časovnim zamikom ali za spletne arhive oddaj —, pa je to, da bomo beltinško mašo nazadnje videli kar dvakrat!
Najprej jo bo v živo prenašala Nova24TV, ki se je pri murskosoboški škofiji hitro zagrebla za priložnost, ki jo je TVS kao sramotno izpustila, potem pa še naslednji dan TV Slovenija. V nedeljo, v dopoldanskem terminu. Kamor maše pašejo. 
Nova si bo s prenosom začela utirati pot k uresničitvi tisočletnih sanj, da bi postala državotvorna (ali vsaj cerkvenoleptična) televizija. Za TV Slovenija oz. Hanzi TV pa tako ali tako vemo, da sčasoma ne bo hotel nihče več plačevati tistega prispevka.
Šalo na stran! Sicer mislim, da ne bi bil konec sveta, če bi TVS prenašala to mašo v Beltincih. Prenos v živo po mojem ne bi ogrozil načela ločenosti države in cerkve. Ob sobotah med 5. in 6. uro popoldne namreč skoraj živa duša ne gleda televizije. Tako da je praktično vseeno, kaj je na sporedu.

Stvar principa

Seveda pa gre za stvar principa. 
Z dolžnim spoštovanjem do prekmurskih katolikov in katoliških duhovnikov, ki so pripomogli k združitvi z matičnim narodom, moram reči, da imam desničarje in njihovo medijsko izpostavo na sumu, da so uzurpirali cerkveno prireditev za svojo politično agendo.
Desničarji so se namreč obesili na domnevno spornost poznejšega predvajanja posnetka maše verske skupnosti, ki ni tako zaslužna za združitev Prekmurja z matico kot evangeličanska.
Da želi 100-letnico zdužitve obeležiti tudi RKC, je seveda hvalevredno. Toda ta godlja ni nastala zato, ker bi TVS mislila, da maša ni nekaj hvalevrednega. Nastala je zato, ker so v SDS in na Novi24TV prepričani, da pravica do prenosa maše v živo dominantni Cerkvi pač pripada po defaultu. Da je to kratko-malo nacionalkina dolžnost.

Povezovati pike

Desničarsko mešanje dreka je začelo kipeti čez njihovo lastno latrino.
Če bi jim pripisoval nadnaravne sposobnosti, bi rekel, da je njihov antagonizem načrten in da jim gre za to, da destabilizirajo in razštelajo narod in državo kot zgodovinsko, socialno, politično, ideološko skupnost.
Toda za tak cilj bi morali predpostaviti, da imajo desničarji genialno premišljen, četudi peklenski načrt. Tako pametni seveda niso. To njihovo kverulantstvo, denunciantstvo, zamerljivost, užaljenost, maščevalnost so samo oblike običajnega slovenskega nergaštva in večnega nezadovoljstva. Resda samo druga plat, pa vendar je to to.
Vsekakor pa jim je treba priznati, da znajo povezovati pike. Iz vsakega še tako nepomembnega dogodka, kakršna je benigna in družbeno skoraj irelavantna odločitev TVS, da bo predvajala posnetek neke maše, ne pa da ga bo prenašala direktno, znajo narediti epohalno z naukom, ki kao dokazuje perverzijo, o kateri ves čas govorijo.

V tej zgodbi imamo vse

V tej zgodbi je vse. Imamo nacionalno televizijo, ki odriva verske vsebine v drugi plan in bi jih najraje izločila iz svoje bedne ponudbe za 12,75€ na mesec, namesto tega pa ponuja agendo kulturnega marksizma.
Imamo Kučana, ki je bil slučajno opažen v veži tega piškotkarskega in prostitutkarskega brloga.
Imamo državni praznik, ki pa je kot dela neprost dan drugorazreden in kot takšen njim pisan na brazgotinasto kožo.
Imamo tudi praznik, za katerega se je vsaj letos ogrela tudi edina prava Cerkev, ki se spozna na vrednote in ki ve, kaj je za slovenski narod in državo dobro.
Še več! Gre tudi za edino Cerkev, ki jo hinavska država drži na distanci, predpisani z Ustavo.
Imamo eno od uradnih, protokolarnih državnih proslav, ki se jih politiki redno udeležujejo, ta televizija pa jih redno prenaša.
Imamo politike, ki ne prirejajo državnih proslav za božič, veliko noč, binkošte in veliki šmaren.
Imamo tisto drugo televizijo, ki je pred leti medijsko sponzorirala peticijo za ukinitev RTV prispevka. [Več o tem v tekstih Ukiniti RTV prispevek? Se vam je zmešalo? Da ga ne boste plačevali JJTV! (21.5.2016), Nekaj preprostih, dobronamernih, učinkovitih namigov za boljšo RTVS (23.5.2016) in Ljudstvo prihaja po RTV Slovenija, ker dela program za ljudstvo (25.5.2016), op. MC]đ
In nenazadnje, imamo državni praznik, ki je samo še ena nesveta priložnost več, da se lotijo demoliranja skupne, skupnostne narodne zavesti.
Vse je treba poteptati. Do ničesar ni treba pokazati spoštovanja. Pa ne da ni treba, v bistvi se ne sme. Niti za praznik.

Samonanašajoči se argumenti

Vse to nepovezane neumnosti desničarji potem povežejo in med njimi vzpostavijo logične linke, ki privržencem ponujajo ultimativne dokaze za to, kar že vedo. Vse te izkrivljene in za lase privlečene informacije so samonanašajoči se in med seboj odvisni argumenti.
In še enkrat nenazadnje, ta zgodba se dogaja v oddaljeni, morda celo odrinjeni provinci Slovenije, ki jo izdatno sponzorirajo madžarski desničarski somišljeniki.
Nenadni patetični angažma SDS za zgodovinsko obeleževanje pripada Prekmurja Sloveniji je na prvi pogled zanje tipično domoljubno preseravanje, s podpihovanjem prekmurskih zamer zaradi domnevnega mačehovskega odnosa matice pa je že zametek veleizdajalstva. Da bodo nekega dne lahko spet povezali pike in rekli, češ, saj smo vam rekli, pa TVS ni hotela prenašati maše.

NAROČI SE
#mediji #desnica #sds #prekmurje
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke