Kolumne

SDS, laži in videotrakovi

8.4.2022 / 06:10 Komentiraj
Bi radi tudi vi govorili in gradili v 1. osebi množine? Nobenega problema! Pridružite se SDS. (Pa prinesite s sabo zvaztiko.)

Da je kampanja srdita, ni presenečenje. In le zakaj ne bi bila, glede na vse to, kar pomeni in prinaša zmaga na volitvah?

A da bo predvolilni boj tako pritlehen in primitiven in da bo vsaj z ene strani do te mere neženirano baziral na prozornih potvorbah, obračanjih dejstev, misinterpretacijah in zavestnih ignorancah — ali na kratko in direktno rečeno na lažeh —, si pa le nisem mislil.

Tega ne bi pričakoval niti od najbolj arogantnih in zarukanih desničarskih anonimusov iz pregovorne kleti na sedežu SDS. Kaj šele od njihovih uradnih institucij in predstojnikov na položajih.

Laž je nova normalnost desnice. Laž je sprejemljiva cena za zmago na volitvah. Normalno je pa tudi, da zaradi laganja ni nikomur več nerodno. Njim ne.

Minister že ima seznam osumljencev za vandalizem nad njegovim nadnaravno velikim ksihtom na plakatu. Prvi na tej črni listi je domnevni organizator petkovih protestov, sledi pa mu opozicija. Če prav razumem, jim je naprej vrgel celo to, da je...

”Še beseda, dve o po nekdanjem češkem smučarskem skakalcu retvitani interpretaciji nastanka ruskega vojaškega oz. vojnega simbola črke Z.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE