Kulumne
#kampanja #volitve #sds
SDS, laži in videotrakovi
Logo 08.04.2022 / 06.10

Bi radi tudi vi govorili in gradili v 1. osebi množine? Nobenega problema! Pridružite se SDS. (Pa prinesite s sabo zvaztiko.)

"Še beseda, dve o po nekdanjem češkem smučarskem skakalcu retvitani interpretaciji nastanka ruskega vojaškega oz. vojnega simbola črke Z."

A da bo predvolilni boj tako pritlehen in primitiven in da bo vsaj z ene strani do te mere neženirano baziral na prozornih potvorbah, obračanjih dejstev, misinterpretacijah in zavestnih ignorancah — ali na kratko in direktno rečeno na lažeh —, si pa le nisem mislil.

Tega ne bi pričakoval niti od najbolj arogantnih in zarukanih desničarskih anonimusov iz pregovorne kleti na sedežu SDS. Kaj šele od njihovih uradnih institucij in predstojnikov na položajih.

Laž je nova normalnost desnice. Laž je sprejemljiva cena za zmago na volitvah. Normalno je pa tudi, da zaradi laganja ni nikomur več nerodno. Njim ne.
​{embed_info_box}198156{/embed_info_box}

Bodoča bivša

Ko so v spletni klepetalnici MMC RTV Slovenija predvčerajšnjim gostili svojo bodočo bivšo kolegico, po novem kandidatko njim neljubega Golobovega Gibanja Svoboda — namreč tisto, ki je tožila predsednika SDS, zdaj predsednika vlade, ker jo je ozmerjal s prostitutko —, je sedanji notranji minister iz iste stranke potožil:

“Kdaj lahko pridem na predvolilni klepet na @rtvslo, tako kot Mojca Šetinc Pašek? Ali je to rezervirano zgolj za @GibanjeSvoboda, torej tiste, ki osvobajajo medije?”

Tako imenovani policijski minister — kot mu reče tako imenovani elektrooligarh, kot ga kliče taisti policijski minister — je moral vedeti (ali vsaj bi moral vedeti), da je za gostovanje SDS v spletni klepetalnici MMC RTV rezerviran termin v petek, 15. aprila, ob 11:00.

Tega recimo jaz nisem vedel, ampak jaz nisem policijski minister.
 

Znani neznani storilci

Taisti minister se je naslednji dan pritožil nad neznanimi storilci, ki so plakat z njegovim ksihtom v nadnaravni velikosti pošpricali s črno barvo.

No, tako imenovani policijski minister že ima seznam osumljencev. Prvi na tej črni listi je domnevni organizator petkovih protestov — ki mu je organ, ki spada v ministrov resor, izdal račun za stroške varovanja teh protestov v znesku nekaj ducatov tisočev evrov —, temu revežu pa sledi peterica opozicijskih strank.

Če prav razumem, jim je nazadnje naprej vrgel celo to, da je njihov vzornik Slobodan Milošević!

“So bili na delu Jenullovi kolesarji,ki so znani po performansih, kjer zažigajo lutke ali kamenjajo neprave? Ali pa tokrat že stranke KUL, @strankaSD @StrankaSAB @strankalevica @StrankaLMS in @Gibanje Svoboda osvobajajo. Po vzoru SLOBO.DA …”

1. oseba množine

Včeraj ni mogla mimo mene niti informacija, da je SDS polepila Slovenj Gradec s plakati oz. plakatoma, na katerih je videti obnovljeno dvorano tamkajšnjega kulturnega doma in skico bodočega bazenskega kompleksa s parkom. Napisa na plakatih se glasita: “Obnovili smo Kulturni dom Slovenj Gradec” in “V občini Slovenj Gradec gradimo zimski bazen in urbani park”.

Seveda s podpisom: “SDS”.

Je za to zaslužna SDS? Seveda. Ker je v vladi. Glavna v vladi. SDS je vlada. Le kako in zakaj se SDS ne bi identificirala z vlado? In le kdo bi se, če ne ona?
​{embed_info_box}198155{/embed_info_box}

Uprava MOSG je zaradi verjetno začudenih vprašanj nehvaležnih občank in občanov ter mestnih svetnikov — in “precejšnjega negodovanja na družbenih omrežjih” — opozorila SDS, da sta (bila) projekta financirana iz občinskega proračuna, iz državnega proračuna in iz evropskih skladov.

Odgovorili jim doslej še niso. Niti niso odgovorili Večeru, ki jih je pobaral, “kakšen bo njihov odgovor na dopis MOSG in ali bodo oglase umaknili”.

Le zakaj hudiča bi SDS oglase umaknila? Če se stranka identificira z vlado, potem z vso pravico govori v 1. osebi množine. Navsezadnje daje vlada občinam povprečnino, pa še sama je nekaj primaknila — da ne omenjam, da bi občina brez Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ostala praznih rok.
​Tako da kar lepo nehajte. V bistvu gradi vlada. No, SDS. Vse gradi. Mi gradimo. No, bi radi tudi vi govorili in gradili v 1. osebi množine? Ni problem! Pridružite se SDS.

Z

Da ne bom šimfal samo tako imenovanega policijskega ministra in strankarskega aparata SDS, še beseda, dve o predsednikovi, premierovi po nekdanjem češkem smučarskem skakalcu retvitani interpretaciji nastanka ruskega vojaškega oz. vojnega simbola črke Z.

To sicer nima prav nobene zveze z volitvami, niti z lažmi in manipulacijami. Je pa seveda too much objaviti tako neumen vizualni vic in ga pri tem celo resno vzeti. Kot misel in idejo s težo politološkega in zgodovinskega traktata, zreducirananega na štiri poredne simbolčke ideološkega fukanja — če seveda človek ni zakrknjen in prismojen antikomunist kot Janša.

Opozicije prosim, da predsedniku vlade za slovo zastavijo samo še naslednja tri nedolžna poslanska vprašanja:

1. Po kateri logiki je fašizem oz. nacizem ženska, komunizem pa moški?

2. Kaj bi privekalo na svet, če bi bil fašizem oz. nacizem moški, komunizem pa ženska?

3. In kako lahko sploh nekomu pride na misel, da bi se fašizem oz. nacizem in komunizem dol dajala doggy style?

NAROČI SE
#kampanja #volitve #sds
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke