Revija

Schumacher na Netflixu: Samo za Schumacherjeve fane

11.12.2021 / 05:05 Komentiraj
Nemški dokumentarni film o Schumacherju je težko ne primerjati s trilogijo Senna (2010), Amy (2015) in Diego Maradona (2019).

Naš anonimni sodelavec tokrat o F-1.


Vse kaže, da ima Netflix s produkcijo vsebin o najelitnejšem dirkaškem športu, Formuli 1, resne načrte. Potem ko je serija Formula 1: Drive to survive (2019–) lastnoročno oživila zanimanje za ta šport ter mu povišala ratinge, so na obzorju že novi projekti. Igrana mini serija o Ayrtonu Senni je v fazi produkcije, v prihodnjih letih pa bojda ni izključen niti odkup pravic za prenose dirk.

Povsem v skladu z opisanim trendom je svež, septembra izdani Netflixov dokumentarni film o eni največjih športnih ikon vseh časov, sedemkratnem svetovnem prvaku F1 — Michaelu Schumacherju. 

Schumacher (2021), ki je nastal v tesnem sodelovanju z njegovo družino, se osredotoča na dirkačevo športno pot od prvih začetkov v kartingu pa do dokončnega vzpona na vrh na prelomu tisočletja.

Hkrati pa film Schumija razkriva skozi oči njegovih najbližjih kot družinskega človeka. Kdor pričakuje ekskluzivne informacije in vpogled v njegovo...

”Ustvarjalci Schumacherja — Hanns-Bruno Kammertöns, Vanessa Nöcker in Michael Wech — po pripovedni moči in inovativnosti forme ne dosegajo ravni Asifa Kapadie (Senna, Amy, Diego Maradona).”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE