Kolumne

School sucks: Milenijci so bogi. Zgodaj vstanejo in morajo na Zoom.

16.2.2021 / 06:05 Komentiraj
Če odštejemo par piflarjev, v moji generaciji nihče ni rad hodil v šolo. Špricali smo in peli protišolske himne od Floydov.

Ne bom se pretvarjal, da sem stručko na področju sociologije, psihiatrije, antropologije in kar je še takih ved. Zato se tega problema nekako lotevam kot oseba s terena — torej kot nekdo, ki ima šolajočega se mulca.

Berem namreč po socialnih omrežjih, češ, kaka škoda se jim dela s tem, da so šole zaprte, da nimajo socialnih stikov z vrstniki in da smo zavozili celo generacijo in podobno. Pač v stilu, ki je trenutno prisoten — da smo do svojih sončkov nemalokrat preveč zaščitniški.

Svojemu bi sicer težko rekel sonček, ker večino dneva prespi, ponoči pa kot vampir hodi po hiši. Morda bi mu lahko rekel lunca.

In ta moja lunca nima nobenih težav s socializacijo v času lockdowna. S prijatelji in sošolci se dobiva v kletnih prostorih hiše mojega brata, kjer so si uredili “man cave”.

Videomix

Pri vpisu v srednjo šolo ga ni zanimalo, kaj bi rad počel v življenju. Na to in to šolo se je vpisal zato, ker so se tja vpisali

“Če odštejemo tistih par piflarjev, v moji generaciji nihče ni rad hodil v šolo. Špricali smo in prepevali protišolske himne od Pink Floydov in Alice Cooperja.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE