Revija

Šarec nima nikogar, ki bi mu zalival fikus

3.9.2019 / 06:10 Komentiraj
Premier misli, da bo ljudstvo razumelo globoko filozofsko misel in z njim sočustvovalo ob izgubi generalnega sekretarja.

Premieru Šarcu ne moremo očitati neodločnosti ob odstavitvi generalnega sekretarja LMŠ. Z napovedjo njegovega takojšnjega odhoda ni okleval. Je pa koruptivno dejanje Braneta Kralja vendarle poskušal nesimpatično relativizirati na številne načine. Z enodnevno zamudo je dogajanje komentiral na Facebooku in ta shizofreni odnos še poglobil — vmes pa na Twitterju v istem slogu nesimpatično blokiral prvaka stranke SDS.

Retorično dvojnost njegove obsodbe sem podrobneje komentiral v prispevku Je Šarec ob odstavitvi sekretarja res kategorično obsodil politična lobiranja?. Čeprav lahko samo ugibamo, ali je svoja nadaljnja pojasnila v komentarju na FB razvil iz nuje po nadzoru morebitne prihodnje škode ali »iskrene« notranje potrebe po dodatnem sicer javno izraženem premisleku, se jih na kratko splača pogledati.

Ne bi jim dal ključev

Komentarja so se dotaknili številni mediji — po stari navadi površno. Na Slovenskih novicah so novico tabloidno predvidljivo oblekli v...

Marjan Šarec na FB: »Na ministrstvih in v državnih podjetjih je veliko ljudi, ki jim ne bi dal ključa za en teden, da bi zalivali rože, kaj šele, da bi bili sposobni za delo, ki ga opravljajo. Ne smemo si zatiskati oči pred tem dejstvom.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE